jueves, 28 de agosto de 2008

Crònica concert: Nueva Vulcano + Arcwelder

Ahir dimarts 27 d’Agost hi va haver el què podria haver sigut una festa de presentació del Sant Feliu Fest al Sidecar. Només que no estava organitzada per la gent del festival (tot i que, com van dir els Nueva Vulcano, no van tenir cap problema amb que un dels grups estrella del seu festival, Arcwelder, toqués uns dies abans a Barcelona), sinó que el van organitzar els mateixos Nueva Vulcano.
En principi havia de ser un concert de tornada a les nostres terres després de la seva gira amb The Life And Times pels EEUU, i per això van tocar el mateix repertori que interpretaven a la gira, però després se’ls hi va acudir de dir als Arcwelder de tocar-hi també.
Malauradament, tot i tenir uns convidats de luxe com Arcwelder i un preu d’entrada baratíssim 6€, no es va aconseguir el mateix ple que quan van actuar els Nueva Vulcano sols abans de marxar als EEUU (no vaig portar la càmera fotogràfica per por de que amb l’aglomeració que no hi va haver se’m trenqués).

El concert va començar amb uns tres quarts d’hora de retard amb uns Nueva Vulcano que van tocar més ràpid i menys estona que mai. Suposo que com que s’havia d’acabar el concert a les 00:30 forçadament van fer-ho per a deixar més temps als Arcwelder. Va ser mala sort, ja que els Nueva Vulcano són un dels grups amb millor directe de l’estat. Tot i així el públic va cantar cançons com “Mano Izquierda” o “El día de mañana”.

Després de l’actuació fugaç dels Nueva, els Arcwelder es van presentar i van donar les gràcies amb un català bastant correcte. I després d’això doncs una bona horeta de post-hardcore amb cops de cap que recordava a Nirvana, Shellac, Pelican, ... , noies amb camises grunge passant per sobre el públic i fins i tot algun pogo al final de tot, quan el públic es va acabar d’animar a partir de la cançó “Cranberry Sauce”.
A més de l’intensitat que ofereixen els Arcwelder també s’ha de tenir en compte que són un grup de culte molt difícil de veure ja que només ofereixen 4 o 5 actuacions a l’any a tot el món (ells són de Minneapolis i per això és molta sort que dues d’aquestes comptades actuacions siguin a Catalunya).
Després d’un bis demanat corejant “Oé, oéoéoé, ...” tot va acabar tal i com comença el seu mític disc “Pull”, amb la cançó “Trust” i una part del públic entregadíssima (amb els tres Nueva Vulcano allà al mig) cridant i botant.
Tal i com l’ocasió mereixia.

No hay comentarios: