lunes, 3 de agosto de 2009

Música: La Iaia

La Iaia actua al cicle Agostic de La Torratxa


Ernest Crusats, guanyador de l’última edició del VicSona amb el seu projecte en solitari, La Iaia, va omplir dimarts passat el pati de La Torratxa amb la seva actuació, que va ser la primera dins del cicle Agostic d’aquest any. El guitarrista i cantant vigatà va oferir una actuació de prop d’una hora on va tantejar estils tan variats com la cançó d’autor, la rumba o fins i tot el krautrock. La Iaia, tot i no emocionar com altres cops per culpa de l’escenari i la il·luminació, va aconseguir satisfer la gran majoria del públic, que ja se sap de memòria peces com “El meu vaixell”. Crusats comenta que enguany començarà a refer les cançons per tal de preparar la gravació del seu debut.
Música: Miyagui

Aquest article ha estat publicat per el diari El 9Nou (premsa d'Osona) el divendres 31 de Juliol de 2009.


Miyagui triomfen al Jazzaldia de Donostia

El grup osonenc Miyagui, que a finals de maig van presentar el seu primer disc “980/1030”, va ser una de les confirmacions d’última hora de l’important festival Jazzaldia, que aquest any comptava amb artistes com Animal Collective, Black Joe Lewis & the Honeybears o The War on Drugs.
Tot i ser un grup poc conegut al País Basc, unes quatre-centes persones es van concentrar omplint a vessar el recinte per veure els catalans que, segons el Diario Vasco (que els va dedicar la meitat de l’extensió en un article on també parlava de grups internacionals), “dieron cera y pulieron cera”. El públic va reaccionar extasiat demanant bisos i aplaudint la proposta del grup, que cada cop sona més professional.