jueves, 31 de julio de 2008

Música: Primeres “grans” confirmacions per al Primavera Club 2008



Si bé les dues primeres confirmacions per a aquest festival, el gran grup de pop provinent de Londres The Wave Pictures (al qual un dels organitzadors del festival, Abel Suárez-DJ Coco, està enganxadíssim ja que, segons el seu espai a la xarxa Last.fm, és el grup que més escolta) i Darren Hayman i Jack Hayter tocant cançons del seu antic grup de culte Hefner (autors de l’himne, mai millor dit, “Hymn for the cigarettes”) em van semblar una mica fluixes pel què fa a originalitat, ja que les dues havien format part del cartell del Primavera Sound 2008 (tot i que no en els actes del Fòrum), no han tardat gaire a donar una tanda de noves confirmacions molt més interessants que fan que el festival comenci a agafar color.

A continuació comentaré les quatre noves confirmacions del festival amb una mica d’informació i també videoclips de les seves millors cançons.

The Thermals: Començo per aquest grup ja que només per tenir-lo al cartell, qualsevol festival es converteix en un bon festival. És un grup d’indie-pop potent, tirant a punk, provinent de Portland que ha editat tres discs sota el segell Sub Pop i estan a punt d’editar el primer que no estarà sota aquest segell.

Melodies enganxoses, aire juvenil i despreocupat i ganes de passar-s’ho bé i alegrar el dia al públic fan que aquest, de moment, sigui el nom per remarcar amb negreta del cartell.

Tot i que amb el cartell que s’està elaborant crec que s’hauria d’imprimir tot amb negreta.

Pillar Of Salt

Returning to the Fold

No Culture Icons


Deerhoof: Recordo que, amb només tretze anys, els meus dos companys de grup (en aquell moment encara no ho eren) i jo no paràvem de cantar la seva cançó “Come see the duck”.

Ja que aquell any no vam anar al Primavera Sound (crec que era l’any 2006), aquest sí que els podrem veure a (crec l’escenari que més se’ls hi avé és el de) l’Auditori del Fòrum.

Es podria definir el què fan com a rock experimental (no em feu posar etiquetes a mi, per favor). La peculiaritat del grup és la veu que li proporciona Satomi Matsuzaki, originaria de Tokio.

A veure si en directe creixen, ja que en disc no és pas que m’acabin de convèncer (tot i que, ho he d’acceptar, de moment els he escoltat poc).

Kidz are so Small


The Extraordinaires: Un grup de country, amb violins i tot el què fa falta per organitzar un ball al ranxo (!?), provinent dels EEUU al Primavera Club? Doncs sí, i la veritat és que la varietat estilística (recordem, per exemple, Motörhead a l’edició d’estiu del 2006 i la quantitat de grups de hip-hop que hi havia aquesta última edició) només fa que donar punts a favor al festival.

Poden no anar vestits com estrelles del rock. Bé, no són estrelles del rock, això estar clar. Però escoltes els temes del myspace i te’ls imagines al porxo de casa tocant amb una espiga de blat a la boca i somrius, i llavors t’adones de que t’agraden.

A més, són amics dels Man Man i, si el seu concert s’assembla mínimament al concertàs que van fer aquests al Primavera Sound 2008 ja valdrà la pena anar-los a veure, perquè va ser impressionant.

A buscar la camisa de quadres i treure la pols a l’estrella de xerif toca.

En aquest cas no poso cap vídeo perquè no he trobat cap videoclip oficial, de manera que qui els vulguis sentir que cliqui al seu nom (al principi de l'apartat) i anirà al seu Myspace.


Giant Sand: Aquest grup és un diamant en brut que reivindica el folk d’arrels nord-americanes afegint-hi tocs més roquers des dels anys 80. En els últims anys el seu cantant, Howe Gelb, havia decidit treballar en solitari aparcant fins ara el seu projecte mare. El seu nou disc (i ja en porten cap a quinze o més, o sigui que poca broma) “Provision”, serveix per a trencar el silenci d’una banda de culte i ha rebut les col·laboracions de gent com Isobell Campbell, Neko Case o M. Ward.

Un plaer poder gaudir del seu directe al meravellós Auditori del Fòrum (ja ho dono per fet, encara que ningú ho ha assegurat).



També s’ha anunciat el desdoblament del festival a Madrid (si no hi havia prou festivals ara s’ha posat de moda que tots es desdoblin o sigui que n’hi haurà el doble, tot i que suposo que alguns ho han de fer per a poder competir amb altres festivals per la contractació de certs artistes ja que un artista triarà abans poder oferir dos o més concerts que no pas un) a les sales Joy Eslava, El Sol i Nasti.

Jo tinc molt més a prop, per sort, Barcelona. I dic per sort perquè a Madrid no hi ha cap Auditori i si el Primavera (Sound o Club) té un escenari emblemàtic és l’Auditori del Fòrum.

Mentre espero noves confirmacions, recordo que el Primavera Club 2008 es celebrarà entre els dies 10 i 13 (Barcelona) i 11 i 13 (Madrid) de desembre i, ara per ara, es pot adquirir un abonament conjunt per al Primavera Club i el Primavera Sound per 95€ mitjançant Paypal, la xarxa Tick Tack Ticket o bé les botigues CdDrome (a Barcelona i Madrid).

1 comentario:

Tam Barranqueras Alcalá dijo...

Hola Pau,

Benvingut a la comunitat de blogs d'Osona.
Felicitats pel blog.

Ens veiem.

Tam